På plats i Sundsvall


Med kartor och lättsamma beskrivning av 250 händelser är På plats i Sundsvall den perfekta guideboken till det som kallas Sveriges vackraste stad.

Tryck här för att beställa boken till billigast möjliga pris!

År 2021 fyller den stad som Gustav II Adolf grundade 1621 på den öppna vallen som tillhörde byn Sund 400 år. Under stadens levnadstid har mycket hänt, men när historien om Sundsvall skrivs präglas den ofta av träpatronernas storhetstid och Sveriges största brand. Det är spännande händelser som förtjänar att berättas, men Sundsvall är betydligt mer än så.

På plats i Sundsvall visar vägen till 250 händelser som har inträffat i Sundsvall. Vissa av dem har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, men andra har inte fått någon betydelse alls.

Visste du till exempel att Muhammad Ali boxats i staden eller att en bombliga en gång sprängde ett hål i utkikstornet på Norra berget? Varför blev diamantfebern på Alnö så kortvarig och vad hände egentligen när en ubåt siktades i Sundsvallsbukten?

Det visste du inte om Sundsvall! – Sundsvalls Tidning
Iskall konferens och diamantfeber – P4 Västernorrland

Med hjälp av kartorna kan du själv hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig. Läs och förundras över allt som har hänt i staden eller sätt boken i handen på besökaren inför stadspromenaden. Den lättsamma guideboken På plats i Sundsvall passar lika bra för turisten som för Sundsvallsbon.

Tryck här för att beställa boken.
Läs ett smakprov.
Om författaren Daniel Waluszewski.
Tryck här för att ta del av mediebevakningen av boken.

Författare: Daniel Waluszewski
Omslag och bilder: Matilda Serholt
Tryck: Lettland
Antal sidor: 184
Typ: Mjukband, trådbundet
ISBN: 978-91-980585-4-3
Utkom i mars 2021