På plats i Sundsvall – ny bok om 400-åringen!

Under våren 2021 släpper Walab Förlag På plats i Sundsvall – 400 år i Sveriges vackraste stad av Daniel Waluszewski.

År 2021 fyller den stad som Gustav II Adolf grundade 1621 på den öppna vallen som tillhörde byn Sund 400 år. Under stadens levnadstid har mycket hänt, men när historien om Sundsvall skrivs präglas den ofta av träpatronernas storhetstid och Sveriges största brand. Det är spännande händelser som förtjänar att berättas, men Sundsvall är betydligt mer än så.

På plats i Sundsvall – 400 år i Sveriges vackraste stad visar vägen till 250 händelser som har inträffat i Sundsvall. Vissa av dem har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, men andra har inte fått någon betydelse alls.

Visste du till exempel att Elvira Madigan gjorde sin sista föreställning i Sundsvall, att Muhammad Ali boxats i Sporthallen och att en bombliga på 1980-talet sprängde ett hål i utkikstornet på Norra berget?

Med hjälp av kartorna kan du själv hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig.

Vad hände egentligen när en ubåt siktades i Sundsvallsbukten och varför blev diamantfebern på Alnö så kortvarig? Läs och förundras över allt som har hänt i staden eller sätt boken i handen på besökaren inför stadspromenaden. Den lättsamma guideboken På plats i Sundsvall – 400 år i Sveriges vackraste stad passar lika bra för turisten som för Sundsvallsbon.

Boken beräknas ges ut i mars. Förhandsbeställ ditt exemplar redan idag.