Daniel Waluszewski släpper ny historisk roman!

Walabs författare Daniel Waluszewski har nyligen släppt en ny historisk roman. Mot en mörkgrön kuliss är utgiven av Bokförlaget Mormor. Mer information om boken återfinns här.

Anna Frise Rapps debutroman är här!

Till min bror av Anna Frise Rapp har släppts och uppmärksammas i dagarna i Kristianstadsbladet. Mer information om boken finns här. Du lägger din beställning här.

Anna Frise Rapp debuterar på Walab Förlag

Den 14 november släpper Walab Förlag Till min bror som är Anna Frise Rapps debutroman. Boken baserar sig på verkliga händelser och är en gripande skildring av två syskons samtal om en barndom med en psykiskt instabil mor och en far som var oförmögen att hantera situationen.

”Boken baserar sig på verkliga händelser och det tvivlar jag inte på, ingen annan än den som upplevt det här kan skriva med sådan inlevelse.” – Bokbloggen Boklysten 131114

För mer information om boken, tryck här.
För att läsa ett smakprov ur boken, tryck här.
För att se bokrecensioner och mediabevakning, tryck här.

 

Waluszewski nominerad till Norrlands litteraturpris

Walab Förlag är mycket stolta över att konstatera att Daniel Waluszewski blivit nominerad till Norrlands litteraturpris 2013 för sin debutroman Med en blick över axeln.

Norrlands litteraturpris delas ut av Norrländska litteratursällskapet sedan 1973 och är ett av Sveriges äldsta litterära pris. Bland pristagarna märks bland annat Mikael Niemi, Therése Söderlind och Mattias Alkberg.

Priset går till årets skönlitterära bok där författaren eller boken har norrländsk anknytning. Det delas ut i samband med Norrländska litteratursällskapets årliga sommarmöte, denna gång i Saxnäs 16-17 augusti. Juryn består av styrelsen för Norrländska litteratursällskapet.

Nominerade till Norrlands Litteraturpris 2013 är

  • Mattias Hagberg – Rekviem för en vanskapt
  • Lyra Ekström Lindbäcks – Tillhör Lyra
  • Anneli Furmark – Jordens medelpunkt
  • Pär Hansson – Vi plockar bär i civilisationen
  • Mikael Niemi – Fallvatten
  • Ola Nilsson – Kärleken gömmer minnet
  • Malin Nord- Stilla havet
  • Kristina Sandberg – Sörja för de sina
  • Po Tidholm- Norrland
  • Daniel Waluszewski- Med en blick över axeln

Läs mer om Norrlands litteraturpris här. Artiklar finns även i Västerbottenskuriren och i Sundsvalls Tidning.

”Ett tidsdokument …”

Tidningen Kvällsstunden presenterar Daniel Waluszewskis debutroman Med en blick över axeln. En längre intervju med författaren kompletteras av en presentation av romanen och dess innehåll. Skribenten som själv har läst boken konstaterar att ”den är ett tidsdokument, ett inlägg både i Sveriges neutralitet och i flyktingfrågan, av igår och av idag.”.

Läs artikeln här.
Beställ ditt exemplar av boken här.
Eller låna den som e-bok här.

Copyright © Walab Förlag