På plats i Söderort – ute nu!

Tryck här för att beställa boken till det billigaste priset på marknaden!

Nu har den tredje boken i Daniel Waluszewskis populära serie med lokalhistoriska böcker kommit. Den här gången är det allt som har hänt i Stockholms södra delar som beskrivs i På plats i Söderort.

Bland de 250 händelserna märks bland annat en nazistisk krigsförbrytare som stjäl morfin i Aspudden, motellet som tog bearnaisesåsen till Sverige, men vars namn blev symbolen för en prostitutionshärva, Sveriges farligaste kvinna samt hemmafruarna i Skärholmen, som på egen hand lyckas sänka landets livsmedelspriser. Vi får också veta varför kommunen svetsade igen Ebba gröns lokal och varför det luktade så fasligt illa på Enskedebanan.

Upptäck allt som har hänt i Bagarmossen, Björkhagen, Enskede, Farsta, Högdalen, Mälarhöjden, Skarpnäck, Årsta, Älvsjö och alla andra delar av Söderort!

På plats i Söderort visar vägen till 250 händelser som har inträffat i huvudstadens södra delar. Vissa av dem har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, medan andra har inte fått någon betydelse alls.

Med hjälp av kartorna kan du själv hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig. Läs och förundras över allt som har hänt i staden eller sätt boken i handen på besökaren inför promenaden. Den lättsamma guideboken På plats i Söderort passar lika bra för turisten som för Söderortsbon.

Hör Daniel berätta några av de bästa historierna från boken i P4:s förmiddagsprogram.
”Imponerande berättarfröjd!” – Bättre stadsdel recenserar.
”Från spionaffärer, kändisar och fältslag till Sveriges första bearnaisesås.” – Mitti-tidningarnas stadsdelsredaktioner väljer sina favoriter.
”En trevlig och intresseväckande guidebok” – Recension i BTJ-häftet nr 11


Beställ boken här!
Bläddra i boken.
Följ mediebevakningen av boken.
Läs mer om författaren Daniel Waluszewski, som tidigare har skrivit liknande böcker om Sundsvall och Gävle.

Författare: Daniel Waluszewski
Omslag och bilder: Matilda Serholt
Antal sidor: 192
Typ: Mjukband, trådbundet
ISBN: 978-91-980585-6-7