På plats i Söderort – ute nu!

I dagarna släpps den tredje boken i Daniel Waluszewskis populära serie med lokalhistoriska böcker. Denna gång avhandlas Stockholms södra delar i På plats i Söderort.

Bland de 250 händelserna märks en nazistisk krigsförbrytare som stjäl morfin i Aspudden, Sveriges farligaste kvinna och några hemmafruar i Skärholmen, som på egen hand lyckas sänka landets livsmedelspriser. Vi får också veta varför kommunen svetsade igen Ebba gröns replokal och varför det luktade så fasligt illa på Enskedebanan.

På plats i Söderort visar vägen till 250 händelser som har inträffat i huvudstadens södra delar. Vissa av dem har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, medan andra har inte fått någon betydelse alls.

Med hjälp av kartorna kan du själv hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig. Läs och förundras över allt som har hänt i staden eller sätt boken i handen på besökaren inför promenaden. Den lättsamma guideboken På plats i Söderort passar lika bra för turisten som för Söderortsbon.


Tryck här för att beställa boken.
Läs ett smakprov.
Om författaren Daniel Waluszewski.

Författare: Daniel Waluszewski
Omslag och bilder: Matilda Serholt
Antal sidor: 192
Typ: Mjukband, trådbundet
ISBN: 978-91-980585-6-7