På plats i Gävle


Visste du att Gavleån en gång var så förorenad att det var direkt farligt att få i sig vattnet, att Alfred Nobel har sålt tändstickor på Gävles gator och att det var här som Sveriges första kidnappning ägde rum? Vem var Svarte-Filip och stämmer det att det i flera år bodde en man i en gammal båthytt på stadens soptipp?

Med kartor och lättsamma beskrivningar av 250 händelser är På plats i Gävle den perfekta guideboken till Norrlands äldsta stad.
Tryck här för att beställa boken!

Gävle grundades under 1400-talet och tillhörde länge Sveriges största och viktigaste handelsstäder. Under stadens levnadstid har mycket hänt, men när historien skrivs handlar den ofta om bränder, välkända varumärken och ett stort halmdjur. Det är spännande historier som förtjänar att berättas, men Gävle är betydligt mer än så.

På plats i Gävle visar vägen till 250 händelser som har inträffat i Gävletrakten. Vissa av dem har varit avgörande för stadens utveckling, några har påverkat omvärlden, men andra har inte fått någon betydelse alls.

Med hjälp av kartorna kan du själv hitta och besöka de omtalade platserna, om det så handlar om arkitektoniska mästerverk eller en adress där något intressant en gång utspelade sig. Läs och förundras över allt som har hänt i staden eller sätt boken i handen på besökaren inför stadspromenaden. Den lättsamma guideboken På plats i Gävle passar lika bra för turisten som för Gävlebon.

En läcker bok med omfattande vetande” – Arbetarbladet, 220329
Man har roligt med Daniel Waluszewski som ciceron på Gävles gator.” – Gefle Dagblad, 220329
Gävlitpodden med Daniel Waluszewski

Tryck här för att beställa boken.
Läs ett smakprov.
Följ mediebevakningen av boken.
Om författaren Daniel Waluszewski.

Författare: Daniel Waluszewski
Omslag och bilder: Matilda Serholt
Tryck: Lettland
Antal sidor: 192
Typ: Mjukband, trådbundet
ISBN: 978-91-980585-5-0